Sunday, October 4, 2009

Calon PAS yang pertama serah borang pencalonan


BAGAN PINANG, 3 Okt - Pengurus Pilihan Raya Kecil, Abdul Wahab Shamsuddin telah mengumumkan pencalonan yang diterima bagi pilihan Raya Kecil Bagan Pinang selepas bantahan ditutup pada jam 11.00 pagi.

Calon PAS, Zulkifly Mohamad Omar menghantar borang pencalonannya seawal jam 9.06 pagi mendahului calon BN pada jam 9.45 pagi, bukan seperti yang dilaporkan sebaliknya oleh media kerajaan.


Pilihanraya kecil siri ke sembilan ini menyaksikan pertandingan dua penjuru diantara PAS dan BN ini bakal menemukan Pesuruhjaya PAS Negeri Sembilan, Zulkefly Mohamad bin Haji Omar dengan Bekas Menteri Besar Negeri Sembilan, Tan Sri Mohd Isa Samad.


Sehingga tempoh bantahan ditutup, SPR menerima dua bantahan yang dikemukan terhadap pencalonan-pencaloan tersebut. Namun setelah masa bantahan ditutup, tiada calon yang ditolak kertas penamaannya.


Kehangatan persaingan antara kedua-dua calon ini amat dirasai dengan kehadiran penyokong parti masing-masing daripada negeri-negeri luar yang membanjiri perkarangan dewan Majlis Perbandaran Port Dickson (MPPD) menyebabkan beberapa jalan utama sekitarnya ditutup secara berperingkat.


Unit Amal dan pihak berkuasa yang bertugas bagaimanapun berjaya mengawal lalu lintas terutamanya di bilik gerakan utama parti masing-masing dalam memastikan kelancaran hari penamaan calon Pilihan Raya Kecil Bagan Pinang hari ini.

No comments:

Post a Comment

Followers

[Lubuk Duit] Menjana PENDAPATAN TETAP dgn modal rm10 shj.Bisnes sms masa kini yg di niagakan secara networking. Daftar malalui sms bila-bila masa & di mana shj. rm10 KEUNTUNGAN 50% sehingga 5 LEVEL di bayar terus keakuan bank anda.SETIAP MINGGU. Maklumat dan komisen akan hantar dr semasa ke samasa.Peserta akan dapat formula RAHSIA WANG segera/flyer dan ruang IKLAN INTERNET selama 3888 hari.Untuk daftar taip myten-7168 dan sms kepada 014-6088404 Tunggu mesej dari admin.Pertanyaan sila tel 09-8444044