Monday, August 17, 2009

Program Santai Blogger PAS Perak meriah !


Perjumpaan santai bloggers Pas Perak berlangsung dengan jayanya di Hannifa Kem (Kebun Pak Kholil), Jahang Gopeng. Program yang bermula jam 3 petang itu telah berjaya mengumpulkan melebihi 30 orang bloggers di Perak. Perkenalan mesra di antara bloggers yang selama ini hanya mengenali antara satu sama lain melalui nama-nama samaran dilaman maya mengeratkan lagi ukhuwwah sesama mereka.

Laman blog - dan bloggers yang hadir pada program santai kelmarin. Wak albanjari mana ??

Ketua Penerangan Pas Perak, YB Drs Khalil Idham Lim mengalu-alukan bloggers yang hadir.

Mungkin ramai lagi bloggers Pas di luar sana yang tidak dapat hadir hari ini. Yang tersesat mencari tempat ini pun ada juga agaknya.

Pesuruhjaya Pas Perak, Ust Abu Bakar Hussein sempat meluangkan masa menghadiri seterusnya memberikan sedikit tazkirah dan taklimat kepada bloggers yang hadir.

Perjumpaan santai bloggers Pas ini hanyalah sebagai permulaan untuk mengumpulkan seberapa ramai bloggers untuk diaktifkan semula blog induk Perakini.

Bloggers muslimat yang aktif membawakan dakwah dan info.

Penulis blog sama juga dengan penyair zaman dahulu. Tulisan anda dapat memberikan maklumat terkini kepada orang ramai dan juga membawa dakwah kepada pembaca. Jika ada terdapat komen yang baik daripada orang-orang umno ataupun yang bukan ahli, tak salah untuk siarkan untuk dikongsi bersama.

Setiap penulisan biarlah berhemah sesuai dengan imej Pas. Dapatkan maklumat yang pasti dan jelas sebelum memberikan apa-apa komen tentang sesuatu isu. Selitkan ayat-ayat al-Quran dan juga hadis Nabi bagi menguatkan hujah tulisan anda.

Semuanya terpegun mendengar taklimat daripada Ust Bakar.

Syoknya dengar Ust Bakar bagi pengisian. Memang berbaloi-baloi ana datang hari ni.

Ana punya blog diambang 5 juta klik. Dalam hutan pun ana boleh update blog. Bubar dun nanti boleh hit 10 juta agaknya.

Anaksengat antara yang menjayakan santai ini. Tahniah kerana kelahiran anak kelima malam tadi. Tambah lagi seorang blogger pas.

Nak taaruf jugak ke? Sapa yang tak kenal saya? Blogger paling digeruni umno.

Macam kumpulan dikir barat pulak. Blogger pas bagan datuk tengah perkenalkan diri.

Hello...hello. Ya. Sekarang ni semangatbesi tengah taaruf dirinya. Ya. Ramai kat sini. Penuh. Ya. Ya. PJ pun ada sama. Ok. Nanti call lagi. Ok. Ok. Bye. (jangan tengok yang depan ni, tu..yang tengah cakap telefon tutup mulut tu. tapi dia bukannya sb)

Blogger anakmuallaf ni peramah orangnya.

Ummi Anni ni nak perkenalkan diri ke atau mempertahankan diri ?, memang gerun Umno tengok. Ataupun sebab cik abang tu tengah zoom tangkap gambar dia kot ? Siang2 pun sakit pinggang ker ummi ? wakakaka..!!

Menulis blog samalah seperti kita bercakap. Nabi bersabda, berdiam diri adalah lebih baik daripada berkata yang sia-sia. Jadi, menulis blog hanya bila perlu ataupun bila ada maklumat yang hendak disampaikan. Jika tiada perkara yang perlu, tak perlulah menulis blog hanya sekadar suka-suka dan bagaikan terpaksa. Selarikan tulisan anda dan tumpukan satu-satu isu yang hangat pada satu masa untuk menjawab tuduhan dan fitnah musuh terhadap pimpinan dan parti kita. Jika boleh, selitkan tulisan didalam bahasa Inggeris untuk menarik dan memberi maklumat tentang Pas dan Islam kepada pembaca bangsa lain.

Sebaldi langsat, Alhusseyn sorang je balun

Mandi sungai, sudah...makan durian dan langsat, sudah...apa lagi yang belum? oh ye, tidur...zzzzz

Kopek durian pakai tangan je...semangat besi le katakan

Nah! Mike ambik yang ni. Makan pueh-pueh. Nak lagi kabo. Sebakui ada lagi tu

Banyak lagi buah durian tu weh. Habih ni kang, teman balun yang sana punya pulak

Antara bloggers Pas Perak yang hadir bergambar kenangan bersama


Perjumpaan blogger Perak, yang dianjurkan oleh Lujnah Penerangan Pas Perak dapat sambutan. Walaupun bukan semua blogger yang dapat hadirkan diri kerana urusan lain namun perjumpaan mendapat sambutan yang luar biasa. Perjumpaan yang dibuat betul2 disebelah sungai dan di pendalaman adalah program santai di samping itu YB khalil idham lim atau lebih mesra dengan cina islam sempat membeli 2 bakul durian untuk peserta yang hadir.

Program ini juga untuk menjalinkan ukhwah dan kenal mengenal antara satu dengan yang lain. Turut hadir dalam prog tersebut, Pesuruhjaya Pas Neg.(ustaz Abu Bakar Husin), Ketua Penerangan Dewan Pemuda Pas Negeri (ustaz Akmal) dan beberapa lagi.
(*) sumber - dari blog Ajijoi dan Pemuda PAS Teluk Intan (link)

No comments:

Post a Comment

Followers

[Lubuk Duit] Menjana PENDAPATAN TETAP dgn modal rm10 shj.Bisnes sms masa kini yg di niagakan secara networking. Daftar malalui sms bila-bila masa & di mana shj. rm10 KEUNTUNGAN 50% sehingga 5 LEVEL di bayar terus keakuan bank anda.SETIAP MINGGU. Maklumat dan komisen akan hantar dr semasa ke samasa.Peserta akan dapat formula RAHSIA WANG segera/flyer dan ruang IKLAN INTERNET selama 3888 hari.Untuk daftar taip myten-7168 dan sms kepada 014-6088404 Tunggu mesej dari admin.Pertanyaan sila tel 09-8444044