Tuesday, June 2, 2009

Israel : Hezbollah semakin kuat ?


Gabi Ashkenazi, Ketua Staf Tentera Israel semasa satu mesyuarat dengan Knesset Committee pada Selasa lalu menyatakan bahawa parti Hezbollah yang bertapak di Lubnan kini mempunyai pertambahan roket dan angkatan tentera berbanding sebelum perang Lubnan yang kedua.

Ashkenazi mendakwa Hezbollah juga telah meningkatkan kemampuannya di selatan Sungai Litany namun menambah parti itu akan menghadapi beberapa kesulitan akibat kehadiran askar UNIFIL.

Beliau juga berkata bahawa, kini parti itu mempunyai banyak roket dan peluru berpandu jarak jauh berbanding sebelum peperangan itu.

sumber : http://www.imemc.org
penterjemah : hijjaz_79

3 comments:

  1. mampos la yahudi laknatullah

    ReplyDelete
  2. mampos la yahudi laknatullah

    ReplyDelete

Followers

[Lubuk Duit] Menjana PENDAPATAN TETAP dgn modal rm10 shj.Bisnes sms masa kini yg di niagakan secara networking. Daftar malalui sms bila-bila masa & di mana shj. rm10 KEUNTUNGAN 50% sehingga 5 LEVEL di bayar terus keakuan bank anda.SETIAP MINGGU. Maklumat dan komisen akan hantar dr semasa ke samasa.Peserta akan dapat formula RAHSIA WANG segera/flyer dan ruang IKLAN INTERNET selama 3888 hari.Untuk daftar taip myten-7168 dan sms kepada 014-6088404 Tunggu mesej dari admin.Pertanyaan sila tel 09-8444044