Thursday, June 18, 2009

Nasif: Abbas dan Fayyad budak suruhan kuasa luar.


Ra’fat Nasif, seorang anggota pimpinan HAMAS (gambar) yang sedang berada dalam penjara Zionis menegaskan jenayah pembunuhan Haytham Amru yang dilakukan oleh militia Abbas-Dayton menunjukkan Abu Mazin dan Fatah sebenarnya tidak menghiraukan mana-mana dialog dan kepentingan nasional.
Beliau berkata dalam satu kenyataan yang disusup keluar dari tempat tahanannya pada hari Isnin (15/6), dan diterima oleh Pusat Media Palestin: “Jenayah baru ini menunjukkan dengan jelas Abbas dan Fayyad terjerumus melaksanakan suruhan dan arahan luar yang bertujuan menghapuskan perjuangan rakyat Palestin dan HAMAS di Tebing Barat dengan menggunakan pihak keselamatan yang berada di bawah kawalan general Amerika, Dayton.”
Nasif juga menegaskan tidak ada sebarang faedah dan manfaat daripada mana-mana dialog dan pertemuan dengan Fatah kerana ia sudah tidak lagi mempunyai kuasa, bahkan melalui tindakannya yang hanya mendiamkan diri, ia dianggap menyokong segala jenayah yang dilakukan oleh militia Abbas melalui arahan Dayton terhadap anak bangsa Palestin dan para pejuang.
sumber : http://www.palestine-info.info/ar/penterjemah : muhajir

-->

No comments:

Post a Comment

Followers

[Lubuk Duit] Menjana PENDAPATAN TETAP dgn modal rm10 shj.Bisnes sms masa kini yg di niagakan secara networking. Daftar malalui sms bila-bila masa & di mana shj. rm10 KEUNTUNGAN 50% sehingga 5 LEVEL di bayar terus keakuan bank anda.SETIAP MINGGU. Maklumat dan komisen akan hantar dr semasa ke samasa.Peserta akan dapat formula RAHSIA WANG segera/flyer dan ruang IKLAN INTERNET selama 3888 hari.Untuk daftar taip myten-7168 dan sms kepada 014-6088404 Tunggu mesej dari admin.Pertanyaan sila tel 09-8444044